top of page
  • Writer's picturetavajol

Banana-medenjak bread

Nedjelje su za dugo spavanje, kavu i banana bread ♡



Ovaj banana-medenjak bread je od kokosovog brašna, lješnjak mrvica koje su mi ostale od mlijeka od lješnjaka i Kotanyi začina za medenjake i cimetom koji ga savršeno nadopunjuju. Ne brinite ako nemate sve sastojke, mogu se jednostavno zamijeniti drugima. Kokosovo brašno i lješnjak mrvice nisu nužni, možete staviti i drugo brašno, ovisno o vašim željama. Svi sastojci se mogu umutiti u multipraktiku tako da je priprema gotova za čas posla! Kolač je jako sočan, a uz dodatak čokolade i preprženih lješnjaka i poprilično težak za odoljeti. Nije težak jer nema brašna, pa tako može poslužiti i kao ukusan i hranjiv doručak (i desert i večera i marenda :D)! Evo i recepta, nadam se da će se i vama svidjeti! :)



Sastojci: 5 banana (ukupno 640g), 4 jaja, 3 žlice maslaca od kikirikija, 100 g maslaca, 50 g kokosovog brašna (baš pravog brašna, ne mrvica), 150 g lješnjak mrvica (ostatak od mlijeka od lješnjaka; možete zamijeniti sve s kokosovim brašnom, onda stavite ukupno cca 50-70 g kokosovog brašna), 2 žlice Kotanyi začina za medenjake, 1 žličica Kotanyi cimeta, prstohvat mljevene bourbon vanilije, 3 žlice meda, 40 g mlijeka od lješnjaka (ili nekog drugog mlijeka ili vode), šaka preprženih lješnjaka.


Prvo otopite maslac i prohladite ga. U multipraktik ubacite sve sastojke osim kokosovog brašna kojeg postupno dodavajte koliko bude potrebno dok se smjesa ne zgusne. Ako vam je smjesa pregusta, dodajte više mlijeka od lješnjaka ili vode, a ako je prerijetka dodajte više kokosovog brašna. Smjesa treba biti nalik gušćoj smjesi za palačinke.


Stavite peći na 180 stupnjeva otprilike sat vremena, ali provjerite čačkalicom nakon 45 minuta. Kada se kolač ohladi, po želji prelijte čokoladom (ja sam stavila 100 g tamne čokolade) i pospite sjeckanim preprženim lješnjacima.


Poslužite tavajoliće i uživajte! :*



Recent Posts

See All
bottom of page